Премини към основното съдържание

Лидия Михова: Животът обръща добрата си страна към теб

Животът често изправя хората пред предизвикателства, но в тях те могат да открият пътя към истинските си мечти.

Лидия Михова е един от добре познатите български радиогласове, любим на поколения слушатели. 

Тя започва да пее в Детския радиохор още на 7-годишна възраст. През следващите 11 години музиката и пътуванията я карат да се чувства истински щастлива, а микрофонът се превръща в неин най-добър приятел.

Още тогава усеща, че сцената е нейното място. Въпреки мечтите си да кандидатства в Театралната академия, тя следва родителската воля и завършва право. НО! Съдбата има други планове. След тежък конкурс в БНР тя става водеща в програма "Христо Ботев", където работи 41 години. 

Паралелно с това се занимава с дублаж и участва в реклами, продължавайки да се бори за мечтата си. Търпението и упоритостта ѝ се отплащат. След пенсионирането си Лидия успява да сбъдне детската си мечта – да бъде актриса. Макар и не на сцената, Михова се утвърждава в дублажа на стотици документални, игрални, детски филми и поредици. Получава чудесни роли в сериалите "Откраднат живот" и "Пътят на честта", където получава признание от режисьорите. Един от тях я пита защо досега не са се срещали на снимачната площадка, впечатлен от нейната естественост.

Пътят ѝ не е лесен и често се сблъсква с трудности, но това не я отказва. Зрителите у нас безпогрешно разпознават гласа ѝ и по време на Новогодишния концерт на Виенската филхармония, излъчван по Българската национална телевизия. 

Днес, когато участва в кастинги и независими проекти, Лидия знае, че талантът е само част от формулата на успеха. Нужно е да се вслушва в съветите на професионалистите и да работи неуморно над своите умения. Безценният урок от годините е, че търпението и упоритостта водят до успех. Мечтите се сбъдват, ако вярваш в себе си и не се предаваш. Животът винаги обръща добрата си страна към тези, които го търсят с чисто сърце и несломим дух. 

Екипът на smartcast.bg изразява искрена благодарност към Лидия Михова за възможността да се докосне до нейния огромен талант и да почерпи радост и вдъхновение от нейния впечатляващ опит и житейска мъдрост. Тя е пример за всички нас, че с непоколебима вяра, търпение и труд всяка мечта може да стане реалност.